Geplaatst op

Betaflight Rescue Mode

Betaflight rescue mode gaat nu toch echt komen en is opgenomen in de nieuwe Betaflight configurator 10.5. Betaflight Rescue Mode is niet echt een return to home functie maar het komt in de buurt. Een jaar geleden vroeg een klant bij de aankoop van een Armattan Rooster RTF of er ook een return to home functie opzat. Na hard gelachen te hebben, toch maar duidelijk dat dat een andere hobby is… Echter de komst van de Betaflight Rescue Mode laat maar weer eens zien hoe hard de ontwikkeling in de FPV Drone race wereld gaat. Dit geldt zowel voor de hardware als de software, Betaflight in dit geval.

Het enige wat je nodig hebt, buiten Betaflight, is een GPS module. Wij hebben gekozen voor de Matek Ublox SAM-M8Q GPS Module. In de onderstaande YouTube film wordt eenvoudig uitgelegd hoe je een GPS module aansluit, configureert en werkt.Ook op de productpagina van de Matek Ublox SAM-M8Q GPS Module kun je alle documentatie vinden. Het eenvoudigst is het om de Matek Ublox SAM-M8Q GPS Module op een arm te bevestigen omdat deze uiteraard vrij zicht naar boven moet hebben.

In de film worden alle waardes in Betaflight ingegeven middels de CLI Command. Als je de configurator 10.5 installeert dan kun je deze waardes gewoon ingeven bij het tabblad failsafe. Let wel: Betaflight configurator 10.5 is nog in beta!!

Betaflight Rescue Mode geeft je de mogelijk om middels een switch op je zender deze te activeren en dan zal deze, middels de vooraf ingestelde waardes, terugkeren naar de plek waar je je racedrone hebt gearmd. Uiteraard heeft je racedrone geen sensoren en zal dus met de vastgestelde snelheid en hoek tegen de grond vliegen. Maar dit is ook niet het doel van de Betaflight Rescue Mode. Het doel is dat je je racedrone weer terug kunt laten keren totdat je weer beeld hebt (of in zicht) waarna je de racedrone weer overneemt. Immers veelal (zeker bij longrange FPV) zal het beeld eerder wegvallen dan je RX signaal.

Echter met Matek Ublox SAM-M8Q GPS heb je ook toegang tot andere gegevens in je OSD zoals snelheid, richting naar jouw positie etc. Als je je vlucht opneemt middels DVR en je crashed dan zou je middels de Longitude an latitude de positie middels een GPS kunnen terugvinden maar dit is wel iets voor de echte padvinders..

Happy Flying!