Geplaatst op Geef een reactie

Lumenier Gate Breaker Propeller test

Het kiezen van de juiste propeller blijft altijd lastig en ook een zeer persoonlijke keuze, zoals wij reeds eerder uitvoerig besproken hebben. Lange tijd was onze keuze voor een race drone / quad de Dal Cyclone T5046. Onlangs kregen wij de Lumenier Gate Breaker binnen en vonden wij het eens tijd voor een test van diverse propellers. Uiteraard is het van belang met welke configuratie je de test doet immers de motoren bepalen voor een groot deel al de mogelijkheden.

Onze race drone / quad bestond uit de volgende onderdelen:

Armattan Rooster 5 inch
Rotor Riot Hype Train motoren
Matek F4 flight controller
Lumenier TX5GS vtx
Lumenier AXII stubby
Foxeer Predator mini

De volgende propellers hebben wij in de test meegenomen:

Lumenier 5x4x3
HQProp V1S 5×4.3×3
Dal Cyclone T5046
HQProp V1S 5×5×3
Lumenier 5×5.3×3 – Gate Breaker

Om maar met de deur in huis te vallen de Lumenier gate Breaker heeft ons zeer verbaasd. Hij trok iets minder mAh dan de HQProp 5×5 met 121A maar uiteraard altijd nog een stuk meer dan een conservatieve propeller zoals de HQProp 5×4.3 met goed 100A. De bekende piloot SKITZO vond de Lumenier Gate Breaker een gschikte propeller om te freestylen en daar kunnen wij ons eigenlijk wel in vinden. Je kunt met deze propeller heerlijk cruisen, je hebt enorm veel controle / gevoeld bij lage snelheid en de respons is echt geweldig als je een “trick” wilt opvangen. Normaliter zijn wij geen reuze fan van propellers met een hoge pitch voor freestylen maar de is daar zeker wel geschikt voor.

In vergelijk met de HQProp 5×4.3 boet je wel aan vliegtijd in maar met name het gevoel bij lage toeren / snelheid heeft ons echt verbaasd. De Dal Cyclone T5046 is voor ons nog steeds de ideale all round keuze voor zowel racen als freestylen maar voor de Freestylers raden we eens aan om de Gate Breakers eens te testen en wellicht bij jij net zo verbaasd als wij dat waren.

Happy Flying!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *