Geplaatst op

Review Lumenier QAV-R 2 (SLAM) Freestyle Quadcopter Frame

Onlangs lanceerde Lumenier de QAV-R 2 (SLAM) Freestyle Quadcopter Frame, hierbij onze review. Iedereen kent wel het originele Lumenier QAV-R frame. Het is waarschijnlijk 1 van de meest gekopieerde frames ter wereld. Dit Lumenier frame is een echt allround frame geschikt om te racen en te freestylen. Lumenier is ook het merk waarmee de bekende FPV Freestyle piloten JohnnyFPV, Skitzo en CodeRed vliegen. Inmiddels heeft de originele Lumenier QAV-R frame een waardig opvolger gekregen, Lumenier QAV-R 2 Freestyle Quadcopter Frame. Echter is er nu ook een SLAM versie, Lumenier QAV-R 2 Slam Freestyle Quadcopter Frame. Bij een SLAM frame is minder ruimte tussen de boven- en onderplaat. Beide zijn in de basis gelijk muv de hoogte tussen de boven- en onderplaat en de wijze waarop de camera wordt gemonteerd. Bij de SLAM versie is enkel plaats voor een micro camera en bij de normale versie is er ruimte voor een Full size camera.

QAV-R 2 bottom brace

Zoals we weten van Lumenier is het carbon van uitmuntende kwaliteit (zijn enorme verschillen in). Goedkope carbon kan bij een crash simpel breken of lagen carbon kunnen loslaten maar bij deze frames is dat dik in orde. Beide frames kun je eenvoudig ombouwen tot een 6″ of 7″ door het vervangen van enkel de armen. Bij het monteren valt op dat er wellicht minimale spelling mogelijk is op de armen en dus dien je deze echt goed vast te zetten.

De armen zijn geheel volgens de huidige trend en zijn derhalve vrij smal maar behoorlijk dik (bij 5″ en 6″ 4.5mm dik en bij de 7″ 5mm). Je kunt nog steeds esc’s op de arm plaatsen maar dan moeten ze wel klein en smal zijn zoals de nieuwste type esc met een F3 processor. Om nog meer stevigheid te verkrijgen kun je ervoor kiezen om de los verkrijgbare QAV-R 2 Carbon Fiber X Bottom Brace te monteren.

 

De grote vierkanten gaten onderop geven prima toegang tot de schroeven van een evt 20mmx20mm stack mocht je deze hebben geplaatst. Ook zijn overal openingen etc om toegang te krijgen tot schroeven of voor het plaatsen van ty-raps etc.

Iets wat wij, in eerste instantie, bij het bouwen miste was het ontbreken van een antenne mount. Bij de Armattan Rooster / Chameleon ti zijn er diverse antenne mounts bijgeleverd. Wij hebben dit opgelost door gebruik te maken van een Lumenier Axii Micro antenne.Deze is zo ongelofelijk klein dat je eigenlijk geen Mount meer nodig hebt. Hierover later meer.

Conclusie van het Lumenier QAV-R 2 (SLAM) Frame

De Lumenier QAV-R 2 (Slam) Freestyle Quadcopter Frame is een echt doordacht frame. Of je nu een stack wilt maken met de standaard 30.5×30.5mm of de mini 20x20mm beide is mogelijk. De armen zijn vrij smal, geheel volgens de laatste trend, en wij zijn hier een groot voorstander van (o.a. minder weerstand). Lumenier QAV-R 2 (Slam) Freestyle Quadcopter Frame heeft voldoende ruimte voor een HD camera bovenop en nog plek zat voor een grote Lipo (bv voor long range). Bij de SLAM versie is er ook nog steeds voldoende ruimte voor een 4 in 1 esc etc.

Ondanks dat het Lumenier QAV-R 2 (Slam) Freestyle Quadcopter Frame niet goedkoop is (€74,99) en hiermee toch €30 goedkoper is geworden hadden wij toch graag gezien dat de Lumenier QAV-R 2 Carbon Fiber X Bottom Brace er standaard bijgeleverd was. Ook hadden wij graag een tweede Lumenier Kevlar Lipo Strap (16mmx220mm) in de leveromvang gezien. De vliegeigenschappen zijn super en het frame is mooi uitgebalanceerd. Wij vliegen al jaren met de Armattan Chameleon / Rooster en de motor layout van de QAV-R 2 (SLAM) is identiek en dus zijn wij echt onder de indruk van de vliegeigenschappen en voelt het direct vertrouwd.

Al met al is dit een erg mooi frame van hoge kwaliteit en de daarbij horende eigenschappen. Een echte aanrader!

Happy Flying!