Geplaatst op

Review Lumenier ZIP motoren

Review Lumenier ZIP motoren die onlangs zijn gelanceerd in twee stator formaten. De Review Lumenier ZIP motoren zijn verkrijgbaar in de afmetingen 2407 en 2207. Van de Lumenier ZIP motoren zijn twee versies verkrijgbaar, de normale en de PoPo Pro versie. Bij de PoPo Pro versie kun je de propellers snel wisselen dmv het indrukken van een knopje (in de as). Tegenwoordig is PoPo door veel propeller fabrikanten overgenomen en dus is er een ruime keuze propellers. Wij zijn wel voorstander van het PoPo systeem daar het, zeker in de kou, het wisselen van props met schroeven en tegelijkertijd vasthouden van de motorbell, erg lastig kan zijn.

De Lumenier ZIP motoren zijn ontstaan door de jarenlange ervaring in het drone racen. Jarenlang was de MX2206 de absolute top motor die je moest hebben om mee te kunnen doen om de overwinning. De Lumenier ZIP motoren beschikken over hoge kwaliteit componenten. Zo beschikken ze over N52SH (high temperature) gebogen magneten voor maximale power. Dit geeft je de beste prestaties voor freestyle of racing. Lumenier motoren staan bekend om “silky smooth” motoren en de Zip motoren zijn zeker geen uitzondering.

De motoren beschikken over een holle 4mm stalen as die aan de onderzijde vast is gezet met een schroef zodat je eenvoudig onderhoud aan je motor kunt doen. De motoren worden op een zeer geavanceerde manier gefabriceerd om te kunnen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dmv van een lichtgewicht basis is het totaal gewicht zo laag mogelijk gehouden iets wat echt een Lumenier traditie is om zo licht mogelijke race en restyle motoren te produceren.

Wij hebben inmiddels gevlogen met de 2407 2550KV 4S versie en de 2407 6S 1700Kv motoren. Wij zijn over de prestaties zeer te spreken. Ze zijn inderdaad erg smooth en van zeer hoge kwaliteit. 1 van de beste motoren waar wij ooit mee hebben gevlogen. Lumenier heeft met de ZIP motoren weer eens bewezen (heeft lang geduurd..) tot de absolute top en innovatieve fabrikanten te behoren van freestyle en race motoren.

In de basis is de Lumenier Zip 2407 versie een freestyle motor en de Lumenier Zip 2207 versie een race motor. Alhoewel enkelen ook freestylen met een 2207 motor zoals bv JohnnyFpv. Een 2207 motor heeft een meer lineair vermogen. Meer weten over motoren lees dan ons artikel hierover.

De Lumenier 2407 motor is verkrijgbaar in de volgende versies:

2407 1700KV PoPo Pro en normale versie
2407 2250KV PoPo Pro en normale versie (niet in ons assortiment maar wel te bestellen op aanvraag)
2407 2550KV PoPo Pro en normale versie

De Lumenier 2207 motor is verkrijgbaar in de volgende versies:

2207 1750KV PoPo Pro en normale versie
2207 2450KV PoPo Pro en normale versie
2207 2750KV PoPo Pro en normale versie