Geplaatst op Geef een reactie

Test patch antennes voor je FPV goggle

Wij hebben vandaag twee verschillende patch antennes getest. Als eerste de bekende Invader antenne van €14,99 en als tweede de TrueRC x-air antenne van €33,99. De TrueRC x-air wordt beschouwd als de beste patch antenne (ja nog beter dan de Immersionrc antenne) voor je Goggle. Is de TrueRC x-air echt zoveel beter immers hij is ruim 2x zo duur?

Onze race drone / quad bestond uit de volgende onderdelen:

Armattan Rooster 5 inch
Rotor Riot Hype Train motoren
Matek F4 flight controller
Lumenier TX5GS vtx
Lumenier AXII stubby
Foxeer Predator mini

Onze Fpv Goggle bestond uit de volgende configuratie:

Fat Shark Dominator HD3
Furious True-D diversity module versie 3.6
Lumenier Axi antenne
Invader patch antenne
TrueRC x-air patch antenne

 

Wij vlogen alle langere tijd met de invader antenne en die voldeed eigenlijk prima. Maar eigenlijk was er ook niet echt een vergelijking mogelijk tot vandaag. Na het monteren van de TrueRC x-air antenne was het eerste wat direct opviel dat je beduidend minder break-ups hebt en ze zijn vaak minder heftig zijn. Kortom je beeldverbinding is een stuk stabieler. Dit valt het meest op als je achter objecten vliegt of tussen bomen enz vliegt. Tevens is het bereik van de TrueRC x-air veel beter. Naarmate je verder vliegt (250m en verder) begint de Invader antenne het moeilijk te krijgen terwijl de TrueRC x-air probleemloos een mooi beeld blijft weergegeven.

Vlieg je vaak binnen de 300m dan is de Invader antenne gewoon een goede keuze voor een mooie prijs. Wil je graag grotere afstanden vliegen en wil je het beste van het beste dan is de TrueRC x-air antenne echt iets voor jou. Maar eigenlijk maak je met beide antennes geen verkeerde keuze.

Happy Flying!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *