Geplaatst op

Review van de Gemfan Hurricane 51466 Propeller

De Gemfan Hurricane 51466 Propeller is de nieuwste propeller van Gemfan na lancering van de Gemfan 51499. De Gemfan Hurricane 51466 is een propeller die velen zal aanspreken. Wij hebben de propeller getest als freestyle propeller en waren zeer positief verrast. De Gemfan 51499 vonden wij al een erg goede propeller maar die vergde net iets teveel van je lipo en zagen wij meer als een zeer goede propeller om te racen. De nieuwste telg in de Gemfan Hurricane familie de 51466 zal zowel freestylers als racers aanspreken. Nog steeds zijn de diverse HqProps onze favorieten voor freestyle (4.3 of 4.8 pitch). De Gemfan Hurricane 51466 Propeller voelde direct vertrouwd aan en dat is altijd een goed teken.

In vergelijking met de HqProp 5×4.8×3 is de Gemfan Hurricane 51466 bij low throttle iets directer dan de HqProp (anderen zouden zeggen de HqProp is iets “smoother”). Wij houden bij low throttle wel van iets smoother maar het verschil is niet echt enorm. Op full throttle trekt de 51466 een paar procent meer mAh en geeft meer topspeed. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat de propeller met 4,1gr ontzettend licht is en gemakkelijk hoge toeren/rpm aankan.

Kortom de Gemfan Hurricane 51466 is erg “responsive” op zowel low en high trottle met veel vermogen en topsnelheid. Normaliter gaat deze combinatie altijd ten koste van de efficiënte (lees vliegtijd) maar daar blinkt deze propeller echt uit! Hij is verrassend efficiënt en vernield dus niet je lipo! Zijn high speed control is vergelijkbaar met de 51499 en dat is echt opmerkelijk.

Over de duurzaamheid kunnen we nog niet veel zeggen maar het is een echt lichte propeller dus dat is maar afwachten.

De laatste tijd komen er veel nieuwe propellers uit en echt slechte propellers zijn er nog nauwelijks. Het is, zoals wij zo vaak aangeven, iets persoonlijks maar de Gemfan Hurricane 51466 zijn wel hele fijne propellers die velen zullen aanspreken. Wij zullen deze nu een tijdje als onze standaard propeller gaan gebruiken.

Het blijft wel spijtig dat je propellers van de verschillende fabrikanten niet met elkaar kunt vergelijken. Zowel qua lengte als pitch hanteert iedereen zijn eigen waardes. Dit is een echte 5.1 inch propeller. 5.1 inch HqProps zijn weer 5 inch met 1mm eraan toegevoegd en zo gaat het ook met de pitch waardes. Helaas geen standaardisatie..

Happy Flying!