Geplaatst op

Review van de Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller

Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller is echt 1 van de uniekste flight controllers van dit moment. Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller heeft echt een paar fantastische features aan boord. Wij hebben de Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller in onze Lumenier 6S custom build gebouwd. De vorige Lumenier LUX V2 was ooit een fantastische flight controller die een enorm stabiele MPU 6000 giro had en zich kenmerkte door zijn eenvoudige soldeer pads. Deze kenmerken zijn ook overgenomen op de Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller. Echter komen deze wel tegen een prijs. Om de eenvoudige soldeer pads te behouden zijn er diverse geplaatst aan de onderkant van de flight controller en hoewel dit er wel netjes uitziet (geen wij war van draden aan enkel de bovenkant) zijn wij hier geen fan van. Bij een reparatie moet je immers de flight controller loshalen en omdraaien.

Voor onze Lumenier 6S build hebben wij uiteraard de nieuwe Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller ingebouwd om kennis te kunnen maken met alle nieuwe mogelijkheden. 1 van de mooiste kenmerken van deze Flight controller is dat je dus de VTX met een schakelaar aan en uit kunt zitten. Met name bij drone racers is dit een must have. Immers vele pit modes van VTX’n werken niet perfect en geven nog steeds storing op andere quads. Ook kan dit bij een crash, waarbij de stroom niet onderbroken wordt, handig zijn om je VTX uit te zetten om doorbranden te voorkomen (vanwege de enorme hitte van een VTX).

Om dit te bewerkstelligen hebben wij de aansluitingen gevolgd van de handleiding. Dit betekende dat wij de stroom van de VTX van de flight controller hebben gehaald en hopen wij op een goede VBAT filtering van de flight controller. Normaal raden wij altijd aan om die direct van de lipo te halen (indien voltage dit toelaat) om zodoende zo min mogelijk ruis te hebben in onze video. Wij kiezen ervoor om met de MPU6000 te gaan vliegen met 8khz/8khz en Betaflight 4.0. Wil je met 32khz gaan vliegen dan moet je, middels de CLI, voor de ICM20602 kiezen.

Ook is het mogelijk om 2 camera’s aan te sluiten en die middels een schakelaar te activeren. Er zijn inderdaad piloten die met 2 camera’s vliegen die elk een verschillende hoek hebben. Maar zeker FPV vliegtuig piloten weten deze feature te waarderen daar er steeds meer FPV vliegtuigen komen met de mogelijkheid van 2 camera’s. Ook is er een volledige Inav ondersteuning. Inav wordt steeds meer gebruikt door Long Range FPV (vliegtuig) piloten. Ook heeft Inave enkele Betaflight features overgenomen en kun je een heel klein beetje Acro vliegen. Als je vliegtuig/quad uitrust met een GPS is zelfs autonoom vliegen mogelijk middels Inav. Daartoe beschikt de Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller

In de basis is dit een kopie van de Matek F722SE flight controller waar de Matek een AIO (all in one) is en dus beschikt over een PDB (power distribution board) en beide hebben in Betafight dus dezelfde target de MATEKF722SE. Dus is de Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller met name geschikt voor een 4 in 1 esc die wij tegenwoordig echt weten te waarderen. Onze 6S Custom Build was uitgerust met de Dalrc 4 in 1 esc Rocket 50A (overigens de 45A was ook voldoende geweest).

Tja je bent even aan het solderen met de Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller als je gebruik wilt maken van alle features maar dan heb je ook wat. Het solderen is door de gescheiden onder en bovenkant niet heel moeilijk maar je bent dus wel even bezig.

Het eerste wat opviel is dat de VTX uitstond toen we de de lipo op de quad aansloten. Wat blijkt als je de zender uit hebt staan dan zal de VTX ook niet aangaan ongeacht de stand van je schakelaar. Echt over nagedacht dus. Het beeld was echt storingsvrij en super scherp dus de Vbat is inderdaad erg goed gefilterd. Over het vliegen kunnen we kort zijn, het vliegt perfect. In onze 4S test quad, de Armattan Chameleon ti, vliegen wij al heel lang met de Maten F722 (dus de oude versie) en Matek staat voor kwaliteit.

Conclusie Review Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller

De Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller is echt een enorm complete flight controller met alle moderne en handige features die je op dit moment kunt krijgen. De layout van de Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller maakt het solderen erg eenvoudig maar het solderen aan de onderkant vinden wij hierbij niet handig. Met name het bedienen van je VTX middels een schakelaar (en ontbreken bij RX signaal) is echt iets wat we echt weten waarderen. Lumenier LUX F7 Ultimate Flight Controller is zeker geen goedkope flight controller maar Lumenier en Matek staan voor kwaliteit en dit is met recht een premium flight controller die enorm veelzijdig is (voor ook voor vliegtuigen en long range). Dit wordt onze go to flight controller worden. Een echte aanrader.

Happy Flying!