Geplaatst op

Tattu Funfly Series 1550mAh in de praktijk getest

Tattu Funfly Series 1550mAh is de budget versie van de reguliere Tattu 75C series. Tattu Funfly Series 1550mAh is voorzien van een mooie prijs en specificaties (100C) hou zal hij zich houden in de praktijk? Wij hebben de Tattu Funfly Series 1550mAh maar eens op onze test qua gezet. Wel hebben we geen fijne dag uitgekozen om de Tattu Funfly 1550mAh uit te gaan testen. Met 0° is het erg koud en daar houden lipo’s nu eenmaal niet van. Bij zulke temperaturen zal een Lipo sneller instorten en gewoonweg minder presteren dan bij normalere temperaturen. We gaan ze vergelijken met de reguliere TATTU 1550mAh 14.8V 75C 4S1P Lipo Battery Pack. Wel zijn deze al een paar maand oud..

 

De Armattan Rooster met de Tattu Funfly series 1550mAh bestaat uit de volgende onderdelen:

Armattan Rooster 5 inch
Lumenier JB2407-7 2500KV Bardwell Motor
HQProp DP 5×4.8×3 PC V1S Light Blue Propeller
Matek F7 flight controller
ImmersionRC Tramp vtx
Lumenier AXII stubby
Foxeer Predator mini V3
DALRC Engine 40A 4-in-1 ESC
Tattu Funfly Series 1550mAh 14.8V 100C 4S1P Lipo Battery (3 packs)

Als we wegvliegen merk je gelijk dat de Tattu Funfly Series 1550mAh nieuwe lipo’s zijn en dat is in ieder geval positief. Als een rustiger freestyler cruisen we van trick naar trick en bij herhaaldelijk full throttle houdt de Funfly lipo zich erg goed. Hij herstelt zich na full throttle vrij snel, uiteraard kun je niet probleemloos full throttle achter elkaar blijven geven zonder dat de lipo inzakt zoals je dat bij een Tattu R-Line lipo wel kunt. We vliegen toch met een quad die is uitgerust met zeer zware motoren en de Tattu Funfly presteert toch erg goed gezien de temperaturen.

Tijd om de vertrouwde Tattu 75C lipo weer eens op de quad te zetten. Gelijk merken we een verschil, hij is niet vers meer en heeft duidelijk meer last van de lage temperaturen. De vergelijking is natuurlijk niet helemaal eerlijk en dus toch maar er even een nieuwe opgezet. En wij merken niet echt een verschil. Dit kan komen door de wat rustige manier van vliegen maar de verschillen na een full throttle, het herstel, vliegduur etc zijn amper merkbaar. Enkel full throttles achter elkaar met weinig hersteltijd merken we dat de regulier Tattu lipo zich iets beter houd.

Conclusie Tattu Funfly Series 1550mAh

Na diverse Youtube filmpjes te hebben gezien waar je weet dat YouTubers (en zeker binnen de FPV wereld) niet bepaald objectief zijn (vrijwel allemaal zijn ze verbonden met bedrijven of hebben zelf een merk etc) zijn we toch positief verrast. Haalt de Tattu Funfly 1550mAh de 100C (155A) nee uiteraard haalt die niet (Max 132A) maar de prestaties zijn toch meer dan dik in orde gezien de prijs. De vergelijking moet wel eerlijk zijn en op YouTube is dat niet altijd het geval. Wij persoonlijk zouden de reguliere Tattu lipo’s links laten liggen en voor een combinatie van Funfly en de Tattu R-line gaan. Zo heb je het beste van twee werelden!

Happy Flying