Geplaatst op

Test Emax Avan Flow propeller

Wij hebben de nieuw binnengekomen Emax Avan Flow propeller getest. De Emax Avan Flow propeller met 5×4.3×3 zou met deze pitch een redelijke conservatieve propeller moeten zijn. Echter oogt de Emax Avan Flow propeller behoorlijk agressief net zoals de originele Emax Avan-R. Uiteraard komen dan ook de waardes niet overeen met de HQProp V1S 5×4.3×3 wat een echte freestyle propeller is die ook enorm efficiënt is. De Emax Avan Flow propeller trekt ruim 20mAh meer dan de DAL Cyclone T5046C 5×4.6X3 en bijna 40mAh meer dan de eerder genoemde HQProp. Dit heeft natuurlijk zijn prijs op de efficiënte en daarmee de vliegtijd.

Toch vliegt de Emax Avan Flow propeller wel fijn. Op lage throttle is er een goede controle en is de response ook erg goed. Ook is de acceleratie, wat natuurlijk geen verrassing is, ook erg goed. Gezien de naamstelling en specificaties van de Emax Avan Flow propeller zou je een rustige freestyle propeller verwachten. Echter dat is deze definitief niet. Ja je kunt er prima mee freestylen maar wij zien dit toch meer als een race propeller die een breed bereik heeft en die minder agressief is dan de Avan-R. Gezien de mAh dien je wel te beschikken over een goede lipo!

Zoals eerder aangegeven in ons artikel over de juiste propeller kiezen, probeer eens wat anders en vlieg uiteindelijk met de propeller die je het beste gevoel geeft.

Onze race drone / quad bestond uit de volgende onderdelen:

Armattan Rooster 5 inch
Rotor Riot Hype Train motoren
Matek F4 flight controller
Lumenier TX5GS vtx
Lumenier AXII stubby
Foxeer Predator mini

 

Happy Flying