Geplaatst op

Test HQProp 5.1X4.6X3 Propeller

De HQProp 5.1X4.6X3 Propeller is 1 van de nieuwste propellers op de markt. De HQProp 5.1X4.6X3 Propeller vergelijken met andere propellers blijft lastig daar de fabrikanten allemaal gochelen met de cijfers. Vele nieuwe propellers zijn tegenwoordig 5.1 maar velen blijven 5 hanteren om nog maar te zwijgen over de pitch waardes. Eerst hebben we een even gevlogen met onze voorkeur propeller de dal cyclone t5046c om deze daarna te wisselen voor de HQProp 5.1X4.6X3 Propeller.

Het eerste wat opvalt aan de HQProp 5.1X4.6X3 Propeller is dat de quad wat langzamer reageert en je het gevoel hebt dat je wat vermogen te kort komt. Echter na enige tijd kon ik de propeller wel waarderen, je hebt redelijke controle op low throttle en reageert je quad uitstekend. Wat ook gelijk positief opvalt is dat je iets meer “hangtime” hebt. Dit is natuurlijk erg positief voor diverse tricks. Deze propeller trekt iets meer mAh dan de dal cyclone t5046 en is, zoals bij eigenlijk alle HQProps, behoorlijk efficiënt.

Bij het slalomen wil je toch steeds iets meer throttle geven dan bij de dal cyclone t5046c maar je hebt wel steeds het gevoel dat je drone erg rustig vliegt. Ook het opvangen van dives oftewel de throttle response is gewoon erg goed. Daar waar je bij de dal cyclone wellicht behoorlijk wat throttle moet geven kun je je quad met deze propeller vrij rustig opvangen.

Uiteindelijk weer teruggewisseld naar de dal cyclone t5046c en dat was echt even wennen. Dan merk je pas dat je bij de HQProp iets meer uitslag hebt gegeven en dat de dal cyclone veel directer, sneller reageert en dus je drone als het ware wat nerveuzer lijkt daar waar de HQProp veel gemoedelijker en rustiger is.

Voor het eerst een propeller die het langer uitproberen waard is. Al met al een hele interessante propeller.

Zoals eerder aangegeven in ons artikel over de juiste propeller kiezen, probeer eens wat anders en vlieg uiteindelijk met de propeller die je het beste gevoel geeft.

Onze race drone / quad bestond uit de volgende onderdelen:

Armattan Rooster 5 inch
Rotor Riot Hype Train motoren
Matek F4 flight controller
Lumenier TX5GS vtx
Lumenier AXII stubby
Foxeer Predator mini

Happy Flying